POW
Need-For-Speed-Payback-Shot-06

Jag saknar vild arkadracing. Tack och lov att Mario Kart 8 dök upp för att stilla den värsta abstinensen efter det blev tyst kring denna underkategori av racingspel för nära tio år sen. Min kärlek är stark när det kommer till fordonspel där man antingen bestyckas med vapen eller har en klyftig gimmick som gör körningen till något alldeles extra. Genom åren har spel som Crazy Taxi, Rock ’n’ Roll Racing, Blur och Split/Second gjort olika intryck på mig. En av de starkaste gjorde Burnout och det är därför mina känslor inför Need for Speed Payback är som dem är.

Need for Speed har en historia att vinna över mig under sina E3-visningar. Jag köper aldrig spelen i slutändan men de tenderar demonstreras väl. Årets spel ser ut att bli en fartfylld The Fast and the Furious-historia men det som stack ut mest för mig var Burnout-inspirationerna som syntes klart och tydligt varje gång en ny svart bil prejades av körbanan. Ända sen Criterion hamnade på Need for Speed-tjänst har de aldrig riktigt lyckas förmedla trovärdig Burnout-feel. Ghost Games ser ut att förändra detta med Payback. Bilarna verkar äntligen ha den där tyngden jag vill ha och varje krasch ser ut att vara lyft ur Burnout: Takedown. Det enda som saknas är turbo- och traffic checking-system för att det skall kännas som Burnout med ett berättarläge.

Jag får erkänna att mängden slowmotion-krascher och mellansekvensbrott oroar mig eftersom de skulle förstöra spelets övergripande flyt. Min förhoppning är att krascherna såg ut som de gjorde p.g.a. att Electronic Arts ville att spelet skulle se extra coolt ut under demonstrationen. Jag hoppas att spelet i sig gör som Burnout och väljer att använda slowdown och kameravridande mer konservativt. Såna detaljer kan avgöra om det faktiskt blir ett köp eller ej i höst.

Om skribenten Mer från skribenten

Alexander Cederholm

Alex har ägnat mer än en tredjedel av sitt liv åt att tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får honom mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya infallsvinklar.

Skriv en kommentar

Din mejl kommer inte att synas. Obligatoriska fält märkta med *