POW

OM POW

Vi älskar spel och vi älskar spelbranschen. Därför driver vi den här sajten där vi genom olika uttryckssätt – video, ljud, text – får utlopp för den passionen.

Vårt fokus ligger på det som gör spel till ett alldeles särskilt medium. Vi älskar att gräva ner oss i spelmekanik och design – sådant som gör spel unikt som uttryckssätt. Vi analyserar, granskar och levererar tuff kritik när det behövs, men ser ännu hellre det positiva och belyser förbättringsmöjligheter istället för att förlora oss i den skepsism och negativitet som ofta omger spelbranschen.

Vill du bli en del av Pow?

Vilka är POW?

Foto 2016-05-016

Alexander Cederholm (@dogma_)

Inget medium fascinerar Alexander så mycket som elektroniska spel. Det som började som försiktig nyfikenhet gentemot arkadkabinett blev fullskalig kärlek när Super Mario Bros. tågade in i hemmen.

Spelens världar eggar fantasin, industrins händelser gläder och upprör, speldesign väcker tankar och dess roll i samhället engagerar. Denna bredd och eviga föränderlighet håller fascinationen stark även en halv livstid senare.

Alexander talar alltid om Yoshi’s Island med nykärt kvitter i rösten och när han inte ger POW nytt innehåll är han frilansande konsult och även upptagen ordförande i spelföreningen MEGA.

om-oss_samuelstenberg

Samuel Stenberg (@samuelstenberg)

Fem år gammal kämpade sig Samuel igenom Super Mario Bros. 3. Sedan dess har hans rädsla för solen i värld 2 minskat medan intresset för spel ökat. Han älskar att vrida och vända på händelser i spelvärlden och intressanta designval i enskilda spel. Ljudform uttrycker han sig extra gärna i, särskilt sedan han av en podcastlyssnare en gång fick smeknamnet Den norrländska dammsugaren, vilket han tog som en komplimang.

När Samuel inte producerar innehåll på POW, tjatar om storheten i Metroid Prime eller Shadow of the Colossus, är han egenföretagande språkkonsult i Umeå som driver Uppfatta.

Återkommande gästskribenter

Screen Shot 2016-07-04 at 13.34.31Anna Lania Sladö (@nordiclania)

Skrivit för Super PLAY och Level 7. Skriver och driver sin egen spelblogg rpgaiden.se och är examinerad språkkonsult i svenska.